Gefrituurde zeetongreepjes met ‘Tinse mostadsabayon’

Gefrituurde zeetongreepjes met ‘Tinse mostadsabayon’

Ingezonden door Karine Vanlaer uit Linter.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
2 grote zeetongfilets van +/- 400 gr elk, 25 gr bloem, 2 eieren, 50 gr paneermeel, 50 gr peterselieplukjes, peper en zout, frituurolie. Voor de Tinse mostadsabayon: 4 eierdooiers, 1dl witte wijn, 1 dl visbouillon, 1 eetlepel Tinse Mostad.

Bereidingswijze
Snij de tongfilets in lange repen over de lengte, strooi op het werkvlak een beetje bloem en rol de repen er met de vlakke hand over. Kruid met peper en zout. Paneer de tongfilets door ze eerst door de losgeklopte eieren en daarna in het paneermeel te draaien. Rol opnieuw in vorm met de vlakke hand. Werkwijze voor de sabayon: eierdooiers, wijn, visbouillon en Tinse mostad mengen met klopper. Zet de kom met saus in een pan met heet water en klop het mengsel tot een gebonden saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Bak de tongreepjes een minuut in hete frituurolie, laat eventjes drogen op keukenpapier, fruit nu de takjes peterselie in de olie. Laat even drogen op keukenpapier. Schep de tongreepjes op een bord, werk af met de Tinse mostadsabayon en gefrituurde peterselie. Serveren met stokbrood.

Wijntip:  witte Chardonnay of jonge Chablis.

Terug naar blog