Mostad-Bierbrood

Mostad-Bierbrood

Ingezonden door Troet Demey uit Goetsenhoven.

Brood van 750 gr

Bereidingstijd: +/- 3 uur

Ingrediënten
275 ml Hoegaards bier, (waarvan het flesje al 1 uur open staat) donker (Grand cru of Das) of licht bier (Witte Hoegaarden), 1 eetlepel plantaardige olie, 3 eetlepels Tinse mostad, 350 gram bloem, 150 gram volkorenbloem, anderhalve eetlepel magere melk, anderhalve theelepel zout, 2 theelepels kristalsuiker, 1 theelepel gist

Bereidingswijze
Met de broodmachine: giet de helft van de bloem (gemengd) in de vorm. Giet het bier en de olie in de broodvorm en voeg de mostad toe. Voeg de melk er bij. Strooi er de andere helft van de bloem over. Strooi aan de ene kant het zout en aan de andere kant de suiker. Maak een kuiltje in het midden en leg er de gist in (niet in aanraking met de vloeistof). Sluit de broodmachine en zet de machine in werking op medium korst, programma 1 (normaal), op 750 gram, duur baktijd is dan 2 uur 53 minuten. Neem het brood na het eindsignaal uit de machine, laat 15 minuten afkoelen en neem het brood uit de machine. Serveer een paar sneden of stukken van dit brood met wat kaas van bij Bartholomeus. Een echte Tinse lunch!

Terug naar blog