Papillot van kabeljauw en Tinse mostad

Papillot van kabeljauw en Tinse mostad

Ingezonden door Bjorn Coenen uit Tienen.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
4 vellen zilverpapier, 800 gram kabeljauwhaasje (200 gram per portie), teentje look, tijm, 1 dikke ui, 4 tomaten, 2 mooie Jonagold appels, paneermeel, pestokruiden of appel/mosterd kruiden, room, peper, zout
Aardappelpuree: 16 aardappelen, boter, melk, room, muskaatnoot, eigeel

Bereidingswijze
Strooi op de vier vellen zilverpapier een handvol paneermeel, leg daar per portie 200 gram kabeljauwhaasje op. Smeer naargelang de grootte de bovenkant van het kabeljauwhaasje in met de Tinse mostad. Snipper de ui en de appels fijn en verdeel over de vier kabeljauwhaasjes. Snij de tomaten in blokjes en verdeel over de vier porties. Werk het geheel af met de pestokruiden, peper, zout, tijm en de look en voeg een scheutje room toe. Sluit de pakjes zilverpapier en zet ze gedurende 45 minuten in een oven van 180 graden.

Aardappelpuree:
breng de aardappelen aan de kook tot ze gaar zijn, stamp ze fijn, doe er een soeplepel boter bij, room en de warme melk en kruid af met de nootmuskaat, eventueel peterselie toevoegen. Naargelang de smaak kan je er een eigeel bijdoen. Meng het geheel tot je een smeuïge massa verkrijgt.

Na 45 minuten haal je de papillot uit de oven en eet je hem zo uit het zilverpapier of schik je hem mooi op een bordje.

Terug naar blog