Ingezonden door Rik Poulman uit Tienen.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2 uur
Ingrediënten
500 gr stoofvlees, 150 gr wortelen, 150 gr spruitjes, 150 gr knolselder, 2 Jonagold appelen, 2 soeplepels Tinse mostad, 1 teentje knoflook, 1 sjalot, enkele takjes thijm, 1 blaadje laurier, enkele takjes rozemarijn, peper, zout, 1 flesje Grimbergen dubbel, bruine fond, olijfolie
Bereidingswijze
Giet wat olijfolie in een pan. Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Kort laten stoven en er het stoofvlees bijvoegen. Kort laten aanbakken. Kruiden met peper en zout. Snij de groenten en de appelen in kubusjes van ongeveer 1 cm³. Voeg dit alles bij het vlees en overgiet met het flesje Grimbergen en de bruine fond. Laten garen op een zacht vuurtje gedurende ongeveer een tweetal uren. De laatste vijf minuten de Tinse mostad toevoegen. Serveren met een Hagelands brood en een Grimbergen dubbel.