Tiense Verovering

Tiense Verovering

Ingezonden door Patrick Rosseels uit Tienen.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten

Ingrediënten
4 kippenbillen, 2 sjalotten, 3 wortelen, 2 sneetjes peperkoek, 2 soeplepels Tinse mostad, schijfje boter, blikje Rodenbach 33cl, 2 laurierblaadjes, peper, zout, tuinkers

Bereidingswijze
Kruid de kippenbillen met peper en zout. Snij de sjalotten in 4 en snij de wortelen in schijfjes. Neem de 2 sneetjes peperkoek en strijk op elk stuk een soeplepel Tinse mostad. Neem een kookpot en laat de boter smelten op een groot vuur. Wanneer de boter lichtbruin is leg je de 4 kippenbillen er in, laat je ze even bruin braden en leg je er de sjalotten bij. Daarna blus je met het Rodenbach bier en zet je het vuur kleiner. Doe er de wortelen en de laurierbladen bij.

Tenslotte leg je de 2 stukken peperkoek bestreken met Tinse mostad erover. Zet het deksel op de kookpot en laat het op een zacht vuurtje sudderen gedurende ongeveer 1 uur tot 1.15 uur. De peperkoek zal samen met de Tinse mostad wegsmelten in het Rodenbach bier en dat zal zorgen voor een heerlijk lichtgebonden saus.

Opdienen:
leg een kippenbil op een voorverwarmd bord, met een lepel leg je wat saus rond de kip. Leg wat tuinkers naast de kip en werk de rand van het bord af door er enkele schijfjes wortel omheen te leggen. Samen met zelfgemaakte puree en een glaasje rode Bordeau wijn.

Terug naar blog