Tinse Mostadsoep

Tinse Mostadsoep

Ingezonden door Trees Geeraerts uit Tienen.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
Wa doe ge t’er in:
50 gr bouter, 60 gr bloem, 1/8 l zoën, 1 l bouljang va legeume, peeëper environ 3 soepleipers, Tinse mostad, pieëtersil – Ingrediënten: 50 gr boter, 60 gr bloem 1/8 l room, 1 l groentenbouillon, peper, +/- 3 eetlepels Tinse mostad, peterselie

Bereidingswijze
Woews makt ge da:
lot de bouter smelten en makt bé de bloem ne roux, déa ge 10 menujte op e klèèn vujrke lot marref wédde. Weiremt de bouljang ewa, git em bé déa roux en rujt da hieël goe da ge gin klonters heit. Lot de soep zoeë’n 10 menujte kouken terwélled da ge voets bleft rujren (désnoeëds git ge de soep deur ‘n zêêg) en dan doe ge de mostad t’er bé. Lot de soep nog èffekes weireme, git de zoën t’er in en bringt de soep oep smaak bé ewa peeëper. Garnîet bé pieëtersil. Servait de soep direct.

Bereiding:
maak van de boter en de bloem een roux en laat hem 10 minuten op een laag vuur garen. Verwarm de bouillon, giet die bij de roux en roer het geheel glad. Laat onder voortdurend roeren 10 minuten koken (indien nodig: haal de soep door een zeef) en voeg de mostad toe. Laat de soep even doorwarmen, voeg de room toe en breng op smaak met een beetje peper. Garneer met peterselie. Serveer de soep meteen.

Terug naar blog