Varkenspootjes Tinse Mostad

Varkenspootjes Tinse Mostad

Ingezonden door Jeannine Daumerie uit Wauthier-Braine.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Ingrediënten
200 gr ontbeende en zeer gaar gekookte varkenspootjes, Tinse mostad, 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie, 1 mespuntje geraspte gember, 1 darmnetje of 150 gr fijngesneden gezouten spek, 1 peer (Comice), 3 dl room, 2 eetlepels sechouanpeper, 2 aardappelen (Bintje), 150 gr spruiten, boter, zout, 1 granaatappel, geraspte parmezaan.

Bereidingswijze
De peper zonder vetstof roosteren en de pepermolen met grove uitdraai vullen. De gehakte pootjes mengen met de mosterd, de peterselie en de gember. Flink peperen en deze inpakken in de netjes of het spek. De spruitjes en de aardappelen koken en grof prakken samen met wat boter, room en kookvocht van de pootjes, kruiden. De peren met schil in kwartjes snijden en zachtjes laten carameliseren in wat boter. Koekjes vormen van de kaas en licht bakken in een lauwe oven. Bak de pakjes zachtjes in wat boter. Kookvocht van de poten laten inkoken samen met de room tot sausdikte bereikt is. De mosterd en peper toevoegen.

Presentatie:
vul een vierkant vormpje met de stoemp en plaats hierop de kaaskoekjes. Op de pootjes legt men de perenkwartjes en hierrond een streepje saus met hierop de granaatappelpitten. Serveer de rest van de saus er apart bij.

Terug naar blog